Het lijkt bijna een nieuw levensmotto te worden voor automerken die elektrische SUV's ontwerpen: go big or go home. Een aantal weken geleden hebben wij al een behoorlijk elektrisch vlaggenschip getest - namelijk de Hongqi E-HS9 en nu volgt er nog een, het nieuwste model van Kia: de Kia EV9. Deze opvallende verschijning biedt plek voor maar liefst 7 personen. Dus grote families opgelet, er komt weer een typische familieauto op de markt. Maak kennis met de Kia EV9...

Kia EV9: opvallend design met 3 zitrijen

Kia EV9: go big or go home
Kia EV9: go big or go home
Kia EV9: go big or go home
Kia EV9: go big or go home
Kia EV9: go big or go home

De aankondiging van de Kia EV9 trok destijds veel aandacht vanwege het opvallende ontwerp en de veelbelovende specificaties van de EV. Het automerk wil met deze auto drie aspecten combineren: ruimte, technologie en design. Een ding is zeker: de EV9 is absoluut een opvallende verschijning met zijn futuristische design en grote formaat. Kia heeft een elektrische SUV ontworpen die maar liefst drie zitrijen heeft en dus plek biedt voor maximaal zeven personen. Je kunt de auto overigens ook als 6-zitter bestellen. Dankzij het E-GMP platform - waar deze auto op is gebouwd - heeft de EV9 een lange wielbasis en een compleet vlakke vloer wat zorgt voor extra ruimte. 

Nog een bijzondere feature: je kunt de eerste én tweede rij stoelen in een relaxstand zetten. De stoelen op de tweede rij zijn zelfs 180 graden draaibaar en de stoelen zijn voorzien van bekerhouders en laadpunten voor smartphones. Aan comfort en ruimte dus absoluut geen gebrek bij deze elektrische auto - en dat is eigenlijk een understatement. 

Naast de zeeën van ruimte is de auto voorzien van een zwevende panoramische dashboard met daarop twee 12,3 inch schermen. 

Het automerk heeft helaas nog niets onthuld over het accupakket, laadsnelheid, prijzen etc. Dat wordt waarschijnlijk wachten tot de wereldpremière die plaatsvindt op 28 maart. Uiteraard houden we je op de hoogte! 

Top Posts